Kerstmarkt in Beesel

Kerstmarkt in Beesel

2016 kerstmarkt beeselEen link naar een sfeerimpressie
met foto's van Jacques Peeters.

De koude dagen staan weer voor de deur. Het is steeds vroeger donker. Tijd voor de warmte en gezelligheid van de kerst. En bij de kerst hoort een kerstmarkt!

Op zondag 11 december kunt u op en rond de markt in Beesel genieten van een sfeervolle kerstmarkt. De markt wordt georganiseerd door Stichting Kernoverleg Beesel in samenwerking met een groot een aantal Beeselse en Reuverse ondernemers.

Bij de verschillende kraampjes vindt u cadeau artikelen, lekkernijen, bloemdecoraties en handgemaakte keramieken producten. Kerstbomen en kerststukjes ontbreken uiteraard niet op de markt. En aan de innerlijke mens wordt ook gedacht. Er is Glühwein, warme chocomel, wafels, belegde broodjes, soep en nog veel meer lekkers.

Voor de kinderen is er van alles te doen en beleven. Bij de kraam van IVN de Steilrand kan er volop geknutseld worden met spullen uit de natuur. Bij Jong Nederland in de stand worden pannenkoeken gebakken.

Natuurlijk is ook de Kerstman van de partij!

Onder de muzikale kerst klanken verzorgd door DJ Sten kunt u alvast even helemaal in de kerstsfeer te komen.
De kerstmarkt begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Toegang is gratis.

 

 

 

Kerstmarkt in BeeselDe koude dagen staan weer voor de deur. Het is steeds vroeger donker. Tijd voor de warmte en gezelligheid van de kerst. En bij de kerst hoort een kerstmarkt!

Op zondag 13 december kunt u op en rond de markt in Beesel genieten van een sfeervolle kerstmarkt. De markt wordt georganiseerd door Stichting Kernoverleg Beesel in samenwerking met de werkgroep Beesel Bewust Anders en een aantal Beeselse en Reuverse ondernemers.

Bij de verschillende kraampjes vindt u cadeau artikelen, lekkernijen bloemdecoraties en handgemaakte keramieken producten. Kerstbomen en kerststukjes ontbreken uiteraard niet op de markt. En aan de innerlijke mens wordt ook gedacht. Er is Glühwein, warme chocomel, wafels, belegde broodjes, soep en nog veel meer lekkers.

Voor de kinderen is er van alles te doen en beleven. Bij de kraam van IVN de Steilrand kan er volop geknutseld worden met spullen uit de natuur. Of bezoek de stand van Puk en Pelle, het bekendste duo van de Lommerbergen. En natuurlijk is ook de Kerstman van de partij!  Onder de muzikale kerst klanken verzorgd door DJ Sten kunt u alvast even helemaal in de kerstsfeer te komen.

Speciaal voor de wandelliefhebbers is er een leuke kerstwandeling naar Rijkel. Vanaf de markt in Beesel is de route uitgezet naar Hoeve Borago, de kamelenboerderij van Richard van Ruiten. Hier kunt u de levende kerststal bewonderen. Met de huifkar wordt u weer teruggebracht naar de markt. Deelname aan deze tocht bedraagt € 3,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen.

De kerstmarkt begint om 14.00 uur en duurt tot 20.00 uur.
Toegang is gratis.

 

21 December 2014 zou een fraaie dag worden in een druilerige week maar uitgerekend op deze dag waarop Beesel in Kerstsfeer voor het eerst georganiseerd werd viel de miezelregen constant naar beneden. Toch weerhield dit mensen er niet van om de Kerstmarkt te bezoeken en een Kerstwandeling te maken naar de levende Kerststal in Rijkel.

De ondernemers van Beesel hadden er samen met Kernoverleg Beesel en Richard Ruiten van kamelenboerderij Borago een fraaie markt van gemaakt met kraampjes waar o.a. oliebollen, wafels, soep, broodjes en glühwein te koop was, ook kerststukjes, kerstbomen en decoratieartikelen werden verkocht en dit alles met kerstmuziek en het geschal van winterhoorns.

Speciaal voor deze gelegenheid waren de Midwinterblazers uit Winterswijk afgereisd naar het zuiden en gaven een demonstratie met hun hoorns, ook bliezen ze op drie plekken op de route van de Kerstwandeling hun midwinterhoorns om het kwade te verdrijven en de nieuwe zonnewende aan te kondigen. Door het ontsteken van de lichttorens door wethouder Smolenaars en Jacobs werd de Kerstmarkt geopend en meer dan 200 mensen kwamen vervolgens op de gezellige sfeer af waar muziek en vuurkorven deel van uit maakten.

Joekskapel Mazes Mina bewees hun veelzijdigheid door mooie kerstmuziek ten gehore te brengen. Ondanks het slechte weer, waarbij dankbaar gebruik gemaakt kon worden van tenten van the Merchandise Company, was deze eerste Beesel in Kerstsfeer een groot succes en krijgt hopelijk volgend jaar een vervolg.

Voor een sfeerimpressie zie de foto’s gemaakt door Jacques Peeters.