21 December 2014 zou een fraaie dag worden in een druilerige week maar uitgerekend op deze dag waarop Beesel in Kerstsfeer voor het eerst georganiseerd werd viel de miezelregen constant naar beneden. Toch weerhield dit mensen er niet van om de Kerstmarkt te bezoeken en een Kerstwandeling te maken naar de levende Kerststal in Rijkel.

De ondernemers van Beesel hadden er samen met Kernoverleg Beesel en Richard Ruiten van kamelenboerderij Borago een fraaie markt van gemaakt met kraampjes waar o.a. oliebollen, wafels, soep, broodjes en glühwein te koop was, ook kerststukjes, kerstbomen en decoratieartikelen werden verkocht en dit alles met kerstmuziek en het geschal van winterhoorns.

Speciaal voor deze gelegenheid waren de Midwinterblazers uit Winterswijk afgereisd naar het zuiden en gaven een demonstratie met hun hoorns, ook bliezen ze op drie plekken op de route van de Kerstwandeling hun midwinterhoorns om het kwade te verdrijven en de nieuwe zonnewende aan te kondigen. Door het ontsteken van de lichttorens door wethouder Smolenaars en Jacobs werd de Kerstmarkt geopend en meer dan 200 mensen kwamen vervolgens op de gezellige sfeer af waar muziek en vuurkorven deel van uit maakten.

Joekskapel Mazes Mina bewees hun veelzijdigheid door mooie kerstmuziek ten gehore te brengen. Ondanks het slechte weer, waarbij dankbaar gebruik gemaakt kon worden van tenten van the Merchandise Company, was deze eerste Beesel in Kerstsfeer een groot succes en krijgt hopelijk volgend jaar een vervolg.

Voor een sfeerimpressie zie de foto’s gemaakt door Jacques Peeters.