Expositie Raodhoes

Tot december 2016 hebben geregeld exposities plaats gevonden in het Raodhoes.
Per 1 januari 2017 is Beesel en Haar Toekomst gestopt met deze organisatie.

Je kunt hieronder in het archief lezen welke exposities er zijn geweest:


 

_________________________________________________________________________

Cindy Heldens en haar zoon Freek exposeren in ‘t Aad Raodhoes in Beesel, Markt 1, vanaf 30 oktober 2016 tot en met 4 december 2016. Elke zondag van 14.00u tot 17.00u.

Klik hier voor foto's van de opening gemaakt door Jacques Peeters. 

31 juli t/m 11 sept - Thema Europees Draaksteken, affiches uitgezocht door Gerard Ligthart

Foto's opening door Jacques Peeters

 

Floor Kurstjens
Mijn werk in mixed media heeft sterke kleurcontrasten en vooral bij het abstracte werk speel ik intuïtief met de grens tussen vorm en chaos, fantasie en werkelijkheid. Door mijn werk als astroloog, een beroep dat zich bedient van symboliek, ben ik d.m.v. houtsneden symbolen gaan gutsen van oude en verre culturen.

John Stultjens
Sinds 2008 bezig met exposities: beelden in “stein & iëzer” door een unieke combinatie van het stenen beeld met de toevoeging van het rauwe, soms roestige ijzer; twee materialen die sterk contrasteren en daardoor extra spanning brengen in het eindresultaat. Mijn voorkeur gaat uit naar het werken met serpentijn en witte en zwarte albast.

Link naar foto's van de opening gemaakt door Jacques Peeters

 

peulen verstappenGeert Verstappen (Reuver, 1951)  thans wonend te Herten
Autodidact

Eerder maakte Geert Verstappen enigszins figuratief werk. Nu heeft hij een eigen vormentaal ontwikkeld, die met abstractie uit de voeten kan. Hij werkt in brons vanwege de warme uitstraling. Doordat hij ooit een gieterij-technische opleiding gevolgd heeft, kent hij het materiaal door en door en zet het naar zijn hand. Deze achtergrond, gecombineerd met een sterke gedrevenheid, passie en perfectionisme, stelt hem in staat mooie, toegankelijke beelden te maken. Bekoring is echter niet zijn enige doel: hij wil de kijker ook aan het denken zetten. Hijzelf denkt na over het leven, zijn leven, aan zijn beelden, die vrijwel zonder uitzondering een incomplete cirkel en een driehoek bevatten, kent hij betekenis toe.  Hij is ervan overtuigd dat ieder mens de werkelijkheid op een eigen, unieke manier ervaart.  Dus verbindt ook ieder mens een eigen betekenis aan een beeld van Geert.  En ieder verhaal is waardevol genoeg om verteld te worden…..

Jan Peulen (Reuver, 1957)

Opleiding monumentale vormgeving aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten te Maastricht (1976 - 1981)
Als fervent wandelaar en kijker tekent hij in de directe omgeving en in het Zuid Limburgse/Belgische heuvellandschap. Deze tekeningen gebruikt hij als inspiratiebron, niet als letterlijke start voor een compositie. De coulissewerking in een heuvellandschap, bomengroepen in een agrarische omgeving worden door Jan Peulen meer als compositievorm gebruikt. Hij bouwt zijn werk stap voor stap op, voorzichtig het midden zoekend tussen het toeval en de bewuste keuze. De techniek, de gouache, geeft ruimte voor het toeval. Door de werken te laten drogen ontstaat vanzelf tijd en daarmee ruimte in het wordingsproces. Je zou kunnen zeggen dat het landschap zijn start is. Maar het eindresultaat is steeds weer een harmonieuze compositie met vormen en lijnen die soms nog wel en soms ook niet meer expliciet verwijzen naar het landschap. De kunstenaar is in dit geval de puzzelaar; hij zet de dingen op zijn plaats. Het is als muzieknoten die, eenmaal op de goede plaats, een mooi muziekstuk vormen. Zijn schilderijen zijn improvisaties gemaakt met penseel en verf. Als musicus heeft hij niet voor niets gekozen voor de jazz; het muziekgenre waarin de muzikanten thema’s elk op hun eigen manier uitwerken zodat er een gezamenlijk harmonieus muziekstuk ontstaat.

De expositie is vanaf 15 mei (en 16 mei) t/m 19 juni iedere zondag geopend van 14-17.00 uur

Klik hier voor de foto's van Jacques Peeters gemaakt tijdens de opening